Idag bjuder jag på en fyllning som är för alla er kokosälskare. Själv är jag inget stort fan av kokos, men även jag gillade det. Jag upplevede att moussen blev lite väl lös då det flöt ut ur tårtan, så nästa gång som jag ska göra denna fyllning har jag tänkt blanda i lite gelatinpulver så att den blir lite mer stabbig. Sen upplevde jag att moussen blev lite väl söt och skulle själv ha föredragit att ha lite mindre socker i. Men enligt dom som åt av tårtan så blev det inte alls för sött :)
Ingredienser:
2dl creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl grädde
Gör så här:
Vispa creme fraichen och sockret så att det blir tjock i konsistensen. Detta kan ta ett tag men det tjocknar till slut. Rör ner kokosen, sätt en plast på burken och låt den helst stå i kylen över natten, för då hinner kokosflingorna svälla och man får mer smak i moussen.
När den stått i kylen under natten så vispar du upp grädden hårt och blandar sedan ner det i kokosblandingen, här skulle jag smälta gelatinpulver så att det motsvarar ungefär 2-3 gelatinblad och blanda i och låta det stå i kylen en stund så att det får stelna, och sen är det bara spritsa ut det på tårtan :)
Räcker till ett lager i en 24 cm tårtbotten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar