tisdag 3 april 2012

Äppelkaka

I förrgår så bakade mamma en äppelkaka och jag tänkte bjuda er på receptet. Äppelkakan blev inte så jätte söt så den passa även er som inte vill h så söta bakverk, det går även bra att byta ut sockret mot sukrin, men ta då en mindre mängd eller skippa det helt.

Ingredienser:
2dl socker
100g smör
2st ägg
3dl vetemjöl
1dl mjölk
1 tsk bakulver

2 st röda äpplen
0,5msk kanel
2msk socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 175c. Smörj och bröa en rund form, 24cm i diameter. Skala och dela äpplena i tunn klyftor.
Vispa smöret och sockret poröst, tillsätt äggen och vispa till en smidig smet. Sikta ner mjölet och bakpulvret i smeten och tillsätt mjölken och rör om tills den blivit slät. Häll smeten i formen och stick ner äppelklyftorna lätt i smeten. Strö över socket och kanel.
Grädda i mitten av ugnen i ca 40-45min eller tills den är klar. Serveras med vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar