tisdag 17 april 2012

Fluffy frosting

Den här frostingen använde jag som täckning på regnbågstårtan. Den blev verkligen suuuper god!! Så det var inte sista gången jag gjorde den. Passar utmärkt till att både ha i och utan på tårtan eller som frosting på cupcakes m.m.
Hittade recpetet på "Bliminjäst"


Ingredienser:
2,3 dl strösocker
0,8 dl vatten
1/4 tsk pressad citron
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker, med äkta vanilj
Gör så här:
Börja med att vispa äggvitan och vaniljsockret så att det blir en maräng med mjuka toppar i sig. Den ska stanna kvar i bunken om man vänder den upp och ner.
Rör sedan ihop socker, vatten och ev citron, och värm upp det så att det börjar sjuda, ta sedan kastrullen av plattan. Jag valde att droppa i några få droppar citronsafti då jag inte ville att det skulle smaka så mycket citron. Men att det kan vara bra att ha lite citron i för att det gör att marängen stelnar lite bättre tycker jag.
Häll sedan i lite av socker lagen i marängen och vispa i någon minut. Jag delade upp så att jag hällde i sockerlagen i fem omgångar. Vispa sedan marängen så att den blir kall, och spritsa eller bred ut den. :)  


2 kommentarer:

  1. Super god frosting.Som ni måste prova :)

    SvaraRadera
  2. Italiensk maräng!
    Den går utmärkt att smaksätta eller att göra smörkräm på för bl.a bakelser och makroner.

    SvaraRadera