söndag 4 mars 2012

Daimfluff

Den här tårtfyllningen är riktigt god och lätt att göra. Ett fluff består av grädde och chokladgodis. Fluffen blir inte stel som ett mousse blir utan är ganska krämig och flyter lätt ut ur tårtan om det inte år ordentligt vispad. Är inte heller att rekommendera att fylla en tårta med endast fluff då den blir instabil, och kan rasa ihop.

Ingredienser:

3dl grädde
180-200g daim

Gör så här:
Häll upp grädden i en tjockbottnad kastrull och värm på spisen på låg värme. OBS!! grädden får INTE koka för då kan det skära sig när man ska vispa upp det! Hacka daimen i mindre bitar och lägg i kastrullen med grädde. Rör om tills daimen har smält, det tar ett bra tag innan krokanten i daimen smälter. När daimen smält häll upp grädden i en burk och låt det stå i kylen i minst fem timmar men helst under nattet. När grädden varit i kylen under natten så vispar man grädden som vanlig grädde men lite hårdare så att det blir tjockt och fluffigt.

1 kommentar: