tisdag 27 mars 2012

Ultimate chocolate frosting

Idag tänkte jag att jag ska bjuda er på ett recept på en riktigt god frosting som har många användningsområden. Den är lätt att göra och man kan själv välja hur stark chokladsmak man vill ha.

Stor sats:
9dl florsocker
2,5dl kakao
180g rumstepmererat smör
1,25dl mjölk
3tsk vaniljsocker

Blanda samman alla ingredienser tills smeten blir jämn och fin och inte har några smör eller florsocker kvar.
Den här satsen räcker gott och väl till en tårta på 24cm i diameter, går lika bra att använda som fyllning i tårtan och frosting på cupcakes, eller så göra en snygg spritsning som täckning på en tårta då den är mjuk och stelnar sen .
Jag brukar oftast halvera recpetet och ta ca: 3-4msk kakao,då jag inte vill ha så myket smörkräm på tårtan och inte för mycket kakao och inte vill att halva smörkrämen ska bli över. Men det är ju självklart en smaksak hur man vill göra.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar