tisdag 13 mars 2012

Insidan

Såhär såg tårtan ut på insidan. Där ser man hur mörk tårtbotten blev. Man kan också se hur tjock fyllningen blir då den spritsas istället för att kletas ut. Förut innan jag hade en stor sprits så kletade jag ut fyllningarna och då blev tårtorna väldigt platta och ojämna, men sedan jag började spritsa så har tårtorna blivit betydligt högre och jämnare. Sen är det väldigt viktigt att försöka skära tårtbotten så jämnt som möjligt och sedan försöka passa ihop dom så att den inte blir högre på ena sidan, sen kan man göra mycket underverk med smörkräm också. Så grunden på en tårta är väldigt viktig, för är den ojämn från början är det svårt att då till den snyggt sen!
Ett tips för att få ovansidan plattare är att man bygger tårtan med topp delen underst då bottendelen är jämnare och då behövs det inte lika mycket smörkräm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar