Har tänkt lägga upp lite av tårtfyllningarna som jag har gjort.
Så här kommer tårtfyllning för er som gillar vanilj.
Ingredienser:
2dl kesella vanilj
1/2dl socker
1/2 tsk vaniljsocker
2dl vispad grädde
2dl pulver marsansås (gör den lite tjockare än vanligt)
Gör så här:
Gör marsansåsen som det står på förpackningen men tillsätt lite mer pulver så att den blir en tjock kräm, och låt den svalna så den inte skär sig med dom andra ingredienserna.
Rör ihop kesella vanilj, marsankrämen, socker och vaniljsocker.
Vispa grädden hårt och vänd ner i vaniljsmeten. Jag blandade även ner gelatinpulver i blandningen för att den skulle stelna till och inte flyta ut ur tårtan. Då blandade jag 1tsk gelatinpulver och 1msk vatten, lät det stelna och värmde det 10sekunder i mikron.
Låt blandningen stå och gotta till sig i kylskåpet under natten. Räcker till ett lager i en tårta på 24cm i diametern.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar