Det kan vara lite svårt att hitta mandelsmör, och det är ganska dyrt. Men det förhöjer smaken betydligt mer om man använder det. Vi har hittat mandelsmör på ICA kvantum där dom har Renee Voltaries sortimen, det finns en liten hylla på en sidokant ungefär där dom har TE, men jag antar att det finns på alla butiker som har det i sitt sortimen.
INGREDIENSER
Mandelbotten:
1dl mandelsmör el. jordnötssmör/vanligt smör
1 dl grädde
2msk flytande honung
150g mandelflarn
100g mörk choklad (+70%)
Vanilpannacotta:
2 gelatinblad
1 vaniljstång
2dl grädde
1 msk flytande honung
Gör så här:
Lägg mandelsmöret/smöret i en kastrull och häll på grädden och honungen. Låt smälta på svag värme i någon minut.
Rosta mandelflarnen i en torr panna i några minuter oh blanda sedan ned det i mandelsmeten.
Täck en liten form (20x15cm) och täck den med plastfolie. Fördela smeten jämnt i botten.
Smält chokladen (spara lite till dekoration) i ett vattenbad eller i mikron och häll över smeten i formen , ställ den sedan i kylen och låt det svalna.
Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter. Skär ett snitt i vaniljstången. Koka upp grädden i en kastrull och tillsätt honungen och vaniljstången och gelatinbladen. Ta av grädden från plattan och låt svalna i 30 minuter. Häll blandingen i formen och låt det stå i kylskåpet i 2 timmar innan servering. Skär sedan bakelse i mindre bitar och avnjut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar