tisdag 27 mars 2012

Päronmousse

En till jätte god fyllning som jag har gjort väldigt mycket. Kan ju säga att hallon & päron mousse är mina favorit fyllningar, och det verkar vara en stor favorit hos dom som beställer också. Räcker till ett lager på en tårta som är 24cm i diameter.

Ingredienser:
4 gelatinblad
1 burk päronpure från barnmatshyllan.
1 msk koncentrerad päronsaft
½dl socker
3dl grädde

Gör så här:

Blanda päronpuren, saften och sockret i en kastrull och värm upp den på svag värme, den får INTE koka!
Blötlägg geltinbladen tills dom blivit mjuka och lägg dom i kastrullen och rör om tills dom smält bort helt.
Låt blandningen svalna. Medans det svalnar så vispar du upp grädden tjock.
Blanda sedan ner päronblandingen i grädden, men se till att den verkligen inte är varm får då skär det sig riktigt ordentligen kan jag lova då jag själv varit med om det en gång.
Det går att rädda men då måste man vispa små mängder av grädden för att få den att bli blandad som den ska. Sedan får man blanda ihop de små  mängderna med varandra. Är väldigt tidskrävande så ingenting man direkt vill göra varje gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar