torsdag 15 mars 2012

Jordgubbscupcakes fylld med jordgubbstryffel

Solen skiner ute och våren komer med stora steg så därför passar jag på att bjuda er på ett riktigt somrigt recept . Jag provade göra dom här cupcakesen i sommras och det blev hur gott som helst! Det tar lite tid att göra dom med det är garanterar värt det.

Ingredienser:Beräknat för 11 portioner, men det blev mer än det för mig.

Jordgubbstryffel:
1 dl grädde
1 dl jordgubbspuré (Mixa jordgubbar och sila av)
½ st pressad citron (liten)
 400 g vit choklad
Lite röd karamellfärg
50 g smör (osaltat)

Jordgubbsfrosting:  300 g färskost (philadelphia)
1 ½ dl florsocker
Rivet skal från 1/2 citron (den andra delen av citronen)
 Karamellfärg (röd)

Vaniljmuffin: 
2 dl socker
110 g smör (osaltat)
2 st ägg
1 ½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1 ½ dl mjölk
3 ½ dl mjöl
Rivet skal från 1/2 citron ( går att uteslutas om man vill)

 Gör så här:

Jordgubbstryffel:
Koka upp grädde, jordgubbspurén och citronsaft och häll det över den hackade vita chokladen, klicka i små bitar av smöret och rör om tills det smält och låt stå några minuter.
Mixa blandningen slät och färga efter tycke och smak. Stoppa in i kylen tills den börjar sätta sig lite.

Jordgubbsfrosting:Vispa färskost, florsocker och citronskal med en elvisp, blanda i lite i taget av tryffeln så att det får en härlig jordgubbssmak och vispa (jag blandade i ungefär hälfte an tryffeln)  sist i med lite röd karamellfärg så att du får en in rosa färg på frostingen.

Vaniljmuffin:Vispa  det rumstempererde smöret och socker fluffigt, vispa sedan i ett ägg i taget.
Blanda i citronskal, sikta dom torra ingredienserna och blanda i smeten, och häll lite i taget av mjölken tills du får en slät och fin muffinsmet. Fyll ¾ av muffinformen och baka på 180 c ca 20 min.


Du börjar med att göra jordgubbstryffeln då den ska stå ett tg och stelna.
Gör sedan muffinsarna och grädda, dom måste ha hunnit svalna innn man kan fylla dom och he på frostingen. För är muffinsen varm smälter allt.
Medans muffinsarna gräddas så gör du frostingen.När muffinsarna har svalnat görper du ut ett hål i mitten på varje muffins. Jag brukar använda mig av en äppelurkärnare när jag gör detta.
Fyll muffinsen med tryffel och lägg i små bitar hackad jordgubb i. Sedan spritsar du på frostingen och toppar med jordgubbar. Sen är det bra avnjuta en underbart god cupcake med smak av sommar.
Färdig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar