Eftersom jag gillade smaken på red velvet så mycket så bestämde jag mig att prova göra det i muffinsform. Som frosting valde jag att använda marshmallowsfluff som finns på burk och göra frosting av den.
Dom blev väldigt goda och jag kan verkligen rekomendera er att baka dom. Blev ca 28st muffins av en smet.
Ingredienser: 180c 20-25min
4,5dl socker
230g rumstempererat smör
2st ägg
2msk kakao
3msk röd karamellfärg
5dl vetemjöl
1tsk salt
1tsk vaniljpulver
1msk vinäger
2dl mjölk
½tsk bikarbonat
½tsk vinäger
Gör så här:
Vispa smör och socker till en fluffigkräm, knäck sedan i ett ägg i taget och vispa. Blanda kakao och karamellfärgen i en skåloch blanda ner det i smeten och blanda det väl. Blanda mjölken och 1msk vinäger i ett glas och låt det stå en stund.
Sikta i mjöl,salt och vaniljpulver i smeten. Medans du blandar smeten häller du i mjölken lite i taget.
Blanda sedan bikarbonat och ½tsk vinäger i en lite skål ( det kommer bubbla till) häll det sedan i smeten och blanda tills smeten har blivit slät och fin.
Fyll sedan muffinsformar till hälften med smet. Är att föredra att ha en muffinsplåt då det blir bättre from på muffinsen. Använder du muffinsplåt så kan man skaka lite i formen så att smeten jämnr ut sig då blir muffinsarna släta på ytan. Skulle det vara så att det blir någon hål i muffinsplåten fylld med lite vatten så gräddas det jämnare.
När muffinsarna är färdig gräddade ta ut dom ur muffinsplåten så fort som möjligt annars blir dom fuktiga. Gör sedan i ordning frostingen och spritsa det på muffinsen när dom svalnat, annars smälter frostingen.
Mer bilder finns på min facebooksida som ni gärna får gå in och gilla! :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar