tisdag 13 mars 2012

Red vevet cake recept

Här kommer receptet på red velvet tårtbotten som jag gjorde. den blev väldigt god och saftig, blev väldigt kompakt om man jämför med en vanlig tårtbotten.

Ingredienser:

1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
2/3 tsk bikarbonat


Gör så här:
1.Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min.
2. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
3. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Blanda väl.
4. Häll sedan lite i taget av kkakoblandningen i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl.
5. Tillsätt mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats.
6. Blanda vinägern och bikarbonaten i en liten skål och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite).
7. Blanda till en jämn smet.
8. Smörj en form på 20-26cm (beroende på hur hög du vill ha den) och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
9. Låt svalna något innan du tar den ur formen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar