Här kommer receptet på red velvet tårtbotten som jag gjorde. den blev väldigt god och saftig, blev väldigt kompakt om man jämför med en vanlig tårtbotten.
Ingredienser:
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
45 ml röd hushållsfärg (el 2 msk röd pastafärg)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger (ex vitvin eller äppelcider, men annan vinäger går oxå bra)
2/3 tsk bikarbonat
Gör så här:
1.Häll mjölken i ett glas och rör ner 2/3 msk vinäger. Låt blandningen stå i 8-10min.
2. Vispa smör och socker till en mjuk fluffig kräm. Tillsätt ett ägg i taget och vispa en stund mellan varje ägg.
3. I en annan skål blandar du kakao, karamell/pastafärg och vaniljpulver. Blanda väl.
4. Häll sedan lite i taget av kkakoblandningen i äggsmeten och vispa noga så att allt blandas väl.
5. Tillsätt mjölkblandningen samt mjölet och saltet. Rör om tills allt blandats.
6. Blanda vinägern och bikarbonaten i en liten skål och tillsätt detta i smeten (det kommer bubbla till lite).
7. Blanda till en jämn smet.
8. Smörj en form på 20-26cm (beroende på hur hög du vill ha den) och grädda kakan på 175 grader i nedre delen av ugnen i ca 40 min.
9. Låt svalna något innan du tar den ur formen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar