söndag 11 mars 2012

Hallonmousse

Hallonmousse är en av mina favoritfyllningar då den är så otroligt god och blir lite syrlig men ändå söt. Det går även att variera med att hacka ner choklad i mossen då blir det lite lyxigare.

Ingredienser:
225g hallon
1/2dl socker
1msk vatten
4 gelatinblad
3dl grädde

Gör så här:
Väg upp 225g hallon i en kastrull och tina upp det lite i mikron då att det går att mixa med en stavmixer. Mixa sedan hallonen så att det blir en jämn massa. Varför man mixar det först år för att man vill få ut så mycket saft pch smak som möjligt. Tillsätt socker och vatten och låt det koka upp. Blötlägg gelatinbladen. När det småkokat en liten stund så häller du över det i en sil och silar bort kärnorna. Blanda sedan mer gelatinbladen.
Nu ska hallonblandningen svalna till den blir fingervarm så att det inte skär sig i grädden sen. Vispa upp grädden och blanda i hallonblandningen med hjälpa av en slikepott. Om du vill ha choklad i så tillsätter du det nu innan mouseen får stå i kylen i några timmar, spritsa sedan ut moussen på tårtan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar