torsdag 10 maj 2012

Morotscupcakes

Hej!
Hoppas allt är bra med er!
Själv sitter man och äter lite och passar på att blogga innan det är dax att dra igång med det kretiva skapandet för dagen! Ganska skönt att solen gick i moln då det blir olidligt varmt här i köket när solen skiner in. 

Tänkte iallafall bjud er på receptet på cupcaksen som jag gjorde när ja fyllde år. Receptet kommer ifrån Leila Lindholms bok " a piece of cake" och är bland dom godaste muffinsar  som finns. Har även provat att göra dom med äppel och lite kanel i frostingen och det blev supergott.

Ingredienser:
3 ägg
3dl socker
3dl mjöl
1tsk vaniljsocker
3tsk bakpulver
1 nypa salt
1½ tsk malen kanel
1tsk malen kardemumma
2tsk malen ingefära
1½ dl solrosolja
4 ½ dl finrivna morötter
100g valnötter (valfritt)

Frosting:
60g mjukt smör
5dl florsocker
1tsk vanilljsocker
100g philadelphiaost
skal av 1 lime (valfritt)

Gör såhär:
Börja med att sätta ungen på 175c.
Riv morrötterna på ett fint rivjärn.
Vispa äggen och sockret vitt och pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en skål och vände sedan ner dem i äggsmeten. Tillsätt solrosoljan med morötterna i smeten och om du vill grovt hakade valnötter.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt då muffinsen blir snyggare, men har du inte en muffinsplåt så går det bra utan. Fyll formarna med 2/3 smet.
Gräddas i mitten av ungnen i 12-15min, och låt dom svalna.

Frostingenn:
Rör ihop eller vispa ihop alla ingredienser till en slät smet. Jag utesluter limeskalet då jag tycker det blir godare utan. Spritsa eller bred ut frostingen på den kalla muffinsen.





2 kommentarer:

  1. Får man beställa tårtor med dig eller? :)

    SvaraRadera
  2. Jag brukar bara göra tårtor till vänner och bekanta. Men du kan maila mig på friiidi@hotmail.com med vad du hade tänkt dig, så får vi se :)

    SvaraRadera