torsdag 25 oktober 2012

Death by chocolate

För någon vecka sen provade jag ett nytt recept som jag hittade på "Bliminjäst". Jag har länge velat prova det men jag har inte riktigt haft tid föräns nu :) Bara namnet Death By Chocolate låter ju väldigt gott! Kan säga att kakan blev god mastig men hur god som helst!! :) Därför tänkte jag att ni skulle kunna få ta del av det receptet också :)

Ingredienser:    175c ca: 35min
150g smör
200g choklad med 70 % kakaohalt
2½ dl strösocker
4 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
½ dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 dl Creme fraiche

Glasyr:
100 gram choklad
1 dl vispgrädde
ev. kokos och/eller strössel

Gör så här:
Börja med at smälta smöret och blanda sedan i den chokladen med 70%, rör om tills chokladen har smält helt. Vispa upp ägg och socker pösigt, och blanda sedan i chokladsmöret samt alla andra ingredienser. Rör om tills det blir en slät smet. Häll smeten i en smörad och brröad springform. He in kakan i ugnen och grädda den i 35 min eller så länge som det behövs, den ska ine va degig i mitten.
När kakan är klar börjar du med glasyren, värm upp chokladen med grädden tills allt är smält, jag använde mig av mörkchoklad med mintsmak, men det går bra med vilken choklad som helst :)
Häll sedan glasyren över kakan och strö på strössel. Ett tips är att låta glasyren stelna innan man skär i kakan då det annars rinner överallt :)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar