Kaka:
6 ½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 g margarin
Kolasmet:
175 g margarin
2 dl socker
3 dl grädde
2 msk ljus sirap
Garnering:
200 g ljus blockchoklad
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda bottenkakan i 20 minuter.
Blanda ingredienserna till kolasåsen i en kastrull. Låt koka på svag värme i en timme eller tills såsen tjocknat till en kräm.
Bred såsen över den förgräddade kakan när krämen svalnat och tjocknat till lite. När den stelnat i kylskåp kan du börja med att smälta chokladen i vattenbad på spisen. Bred den över kolasåsen när den stelnat något. När också chokladen har stelnat så skär du kakan i lagom munsbitar.
Förvara dem i kyl eller frys
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar