Nu är det väldigt längesen jag gjorde ett inlägg här på bloggen, och anledningen är att jag har haft så fullt upp att jag inte hunnit baka nänstan någonting. Men jag har hunnit med att prova göra egen twix som jag skrev om i det tidigare inlägget. Jag lovade att jag skulle lägga ut receptet så det hade jag tänkt göra nu då det äntligen finns lite tid över :)
Idag har jag även gjort en doptårta som jag kommer visa er lite senare :) Kan säga att jag hade gruvat mig för att göra en tårta mitt i sommaren då det är varmt och jag har hört att sockerpastan inte alls brukar vilja sammarbeta. Men det var verkligen inte det jag behövde oroa mig för, då det gick hur bra som helst. Däremot så gick fyllningarna knappt att få till, då jag fick kasta två fyllningar på grund av att dom skärde sig, vilket bara har hänt mig en gång tidigare.
Vet inte riktigt varför dom gjorde det, men jag gissar på att det kan ha nå me kvaliten på grädden att göra. För första gräddpaketet jag vispade blev aldrig fluffigt utan det blev till smör på en gång. Det andra gräddpaketet blev fluffigt men när jag blandade ner jordgubbsblandningen som var kallt i så skar det sig så fort jag började röra om. Sen provade jag att göra ett vitchokladfluff och det gock bra fram tills det att jag blandade i jordgubbsitar och gelatin, lät det stå i kylskåpet en bra stund men det stelnade inte, så då provade jag att vispa det lite till och då skar det sig också, så det var också bara att kasta det!! Provade att göra vitchokladfluffet igen men på laktosfri grädde som jag normalt brukar göra mina fyllningar på och då fungerade det precis som det skulle, och det började stelna innan det ens han ta sig in i kylskåpet.
Nu kanske ni undrar varför jag har gelatin i ett fluff, men det är för att jag skulle ha två fluff fyllningar och när jag tidigare har gjort det så har tårtbottnarna glidit omkring, så därför har jag börjat att tillsätta gelatin i ett av dom så att det blir stabilare, så att tårtan inte glider omkring :)
Kan bjuda er på en liten sneak-peak av doptårtan :)
Men Frida vilket jobb du har haft. Då förstår jag att du ville ha några extra timmar på dig. Vi ska äta den med andakt i morgon. Och den är ju så oerhört vacker.
SvaraRaderaMona
Ja det går inte alltid som man tänkt sig! Men man lär sig av sina misstag, och fyllningen blev lyckad tillslut. :) Hoppas den smakar! :)
SvaraRadera