Ingredienser:
2ägg
2dl socker
1 3/4 dl mjöl
1tsk kakao
100g smör
100g valfri marabouchoklad
Glasyr:
5msk grädde
100 g valfri marabouchoklad
Gör så här:
Börja med att he ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och chokladen, blir hälften av en chokladkaka på 200g, jag föredrar att använda marabouchokladen med daim, mint eller apelsinkrokant. Blanda sedan ner mjöl och kakao, och rör om. Blanda sedan ner det smälta smöret+choklad.
Smöra och bröa en sprinform och häll ned smeten. Grädda kakan i 20-25 eller tills kakan inte flyter i mitten, kan ibland ta 30-35 minuter beroende på ugnen.
När kakan nästan är klar smälter du chokladen med grädden tills det har blandats ordenligt, behöver inte koka. När du tar ut kakan ur ugnen häller du över glasyren. Låt sedan kakan svalna en stund innan man äter den. Fast den blir godast om den får stå över natten i kylen.
Sen är det bara njuta av denna fantastiska kladdkaka som man helst inte vill dela med sig av :)
Kladdkaka med marabou daim :) |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar