lördag 22 september 2012

Lyxig kladdkaka

Att baka kladdkaka måste vara en av dom enkalste saker man kan göra och det fungerar i alla lägen. Hade därför tänkt bjuda er på ett av mina favoritrecept för kladdakaka :) Den är väldigt enkel och riktigt god med glasyren, sen ska man vara duktig om man lyckas göra den torr, vilket den "vanliga" kladdkakan lätt blir. Jag har i princip slutat göra vanlig kladdkaka när jag fick tag i recpetet på den här :)

Ingredienser:
2ägg
2dl socker
1 3/4 dl mjöl
1tsk kakao
100g smör
100g valfri marabouchoklad

Glasyr:
5msk grädde
100 g valfri marabouchoklad

Gör så här:
Börja med att he ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt, smält smöret och chokladen, blir hälften av en chokladkaka på 200g, jag föredrar att använda marabouchokladen med daim, mint eller apelsinkrokant. Blanda sedan ner mjöl och kakao, och rör om. Blanda sedan ner det smälta smöret+choklad.
Smöra och bröa en sprinform och häll ned smeten. Grädda kakan i 20-25 eller tills kakan inte flyter i mitten, kan ibland ta 30-35 minuter beroende på ugnen.
När kakan nästan är klar smälter du chokladen med grädden tills det har blandats ordenligt, behöver inte koka. När du tar ut kakan ur ugnen häller du över glasyren. Låt sedan kakan svalna en stund innan man äter den. Fast den blir godast om den får stå över natten i kylen.
Sen är det bara njuta av denna fantastiska kladdkaka som man helst inte vill dela med sig av :)

Kladdkaka med marabou daim :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar